Prosím nezverejňujte môj fotopostup alebo jeho časť na iných stránkach.
Ďakujem za pochopenie.
Fotopostup opäť na princeznovskú barbie tortu, ale tentokrát je torta piškótovo - smotanová s ovocím. Bola to iba taká skúška, či by to vôbec šlo, lebo som sa bála, že sukňa sa rozpadne. Ale nerozpadla.
Tortu som naložila do dvoch misiek, väčšej a menšej, pretože ak by som použila iba jednu misku, torta by bola príliš nízka. Misky treba vystlať potravinárskou fóliou, aby sa dala torta neskôr vyklopiť. Na dno misky dáme piškóty, na to smotanu (prípadne biely jogurt) ochutenú cukrom (ja používam kryštálový trstinový nerafinovaný) a mletou škoricou (môže a nemusí byť). Môžete použiť aj škoricový cukor alebo iba vanilkový cukor. Ak by sme chceli hnedú vrstvu a nie bielu, dá sa do smotany pridať kakao.
Ďalej ukladáme piškóty po bokoch misky a pokračujeme ďalšou vrstvou na smotanu pridáme ovocie.
Na ovocie trochu smotany a všetko sa od začiatku opakuje: piškóty, smotana, ovocie, smotana.
Nezabudnúť dať ďalšiu vrstvu piškótov aj na boky misky.
Malá miska je hotová, pokračujeme s veľkou.
Keď sú misky naložené, treba ich dať poriadne stuhnúť do chladničky, ja som ich naložila deň vopred.
Deň vopred som si uvarila aj šľahačku. Jednu samú, druhú s čokoládou.
Bábiku som obalila do potravinárskej fólie, tentokrát aj vlasy, lebo sme jej chceli vyskúšať vyrobiť šlahačkové vlasy.
Keď je všetko dostatočne vychladené a stuhnuté, môžeme misky vyklopiť. Treba misku prekryť tanierom a opatrne preklopiť. Potom pomaly stiahnuť fóliu.
Druhú misku veľmi opatrne vyklopíme na už pripravenú spodnú vrstvu. Treba postupovať opatrne, aby sa spodná vrstva nerozpadla.
Bábiku zapichneme do torty.
Zo šlahačky vyrobíme šaty a v našom prípade aj vlasy. Fantázii sa medze nekladú. :o)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára