Vitajte. Som mamina dvoch pokladov, preto v mojej galérii nájdete najmä vecičky, ktoré som vyrobila pre moje deti.
Keďže v poslednej dobe sa mi darí vyrábať viac, budú tu aj vecičky, ktoré sú na predaj. Sú tu háčkovaní kamoši a kamošky na pritúlenie,
ako háčkovaný medvedík, psík a mačička, žirafa a kačička, háčkovaná víla, aj princeznička a mnohí iní.
Ale aj háčkované a štrikované deky, háčkované čelenky, brošne, čiapočky a šále, svetríky.

Nájdete tu však aj torty, ktoré robím pre mojich drobcov a fotopostupy a recepty na ich prípravu, keby ste si chceli niečo podobné upiecť a neviete, ako na to.
Nedávno som pridala úlohy a tajničky, ktoré pre moje deti po nociach vyrábam, ako pomoc pre iné vyťažené maminy. :o)
No a mnoho iného.

Prajem príjemné prezeranie.

utorok 20. januára 2015

Fotopostup k torte Rodostrom (Torta s rodokmeňom) (Family tree cake tutorial)


Prosím nezverejňujte môj fotopostup alebo jeho časť na iných stránkach.
Ďakujem za pochopenie.
 
Pripravíme si dvojposchodovú tortu, upečieme väčší a menší korpus a naplníme ich krémom. (Ak chcete robiť listy na strome z krému a nie z poťahovej hmoty, nezabudnite si z krému trochu nechať.) Poskladáme na seba, potrieme krémom a po stuhnutí potiahneme poťahovou hmotou. (Pozri moje iné fotopostupy).
 


 
Na strom som použila drevené paličky a kúsky drôtu. Väčšiu a menšiu paličku (budú to hlavné konáre, na ktorých budú sedieť postavičky) som pripevnila drôtom ku hlavnej drevenej paličke, ktoré predstavuje kmeň stromu. Potom som k nim postupne pripevňovala drôtiky tak, aby konštrukcia pripomínala strom.
 

Konštrukciu som si zapichla do krabičky, ktorá je zaťažená kamienkami. Postupne som obalila drevo a drôtiky poťahovou hmotou zafarbenou na hnedo. Keďže som vedela, že strom sa nebude jesť, poťahovú hmotu som dávala priamo na drevo a drôty a neprekrývala som ich potravinárskou fóliou.


 
Po obalení celej konštrukcie som urobila na strome rôzne čiary, aby pripomínali drevo. Potom som začala vyrábať figúrky a pripevňovať ich na strom. Urobila som každej farebné telíčko, k nemu som pripevnila ruky a nohy. Diely sa k sebe lepia vodou, stačí ich trochu potrieť štetcom.
 
 
Nakoniec som figúrke spravila oči, ústa a vlasy. (Ako by ste sa hrali s plastelínou. :o) )
 
 

 
Keď som mala niekoľko figúrok hotových, zapichla som strom do pripravenej potiahnutej torty. Stromu som dorobila korene na vrchu torty a na ne som urobila opäť čiary pripomínajúce kôru, tak
aby sa korene prepojili so zbytkom stromu. Potom nasledovali ostatné figúrky a okolie stromu. Kamene sa dajú vyrobiť z hmoty zafarbenej na sivo alebo z kúska bielej a čiernej hmoty, ktoré sú zľahka zamiešané tak, aby hmota zostala melírovaná. Dorobila som hríbiky, sovu, ježka, lienku a kvietky. Kríky sú vyrobené z guličky zelenej hmoty, ktorá je nožničkami nastrihaná na strapato.
 

Nakoniec som si zafarbila odložený maslový krém na zeleno (gélovou farbou, ktorou sa farbí poťahová hmota). Naplnila som si krémom vrecúško so zdobiacou špičkou a postupne som na strom vyrobila listy.


Zafarbeným zeleným krémom som ozdobila a začistila aj boky torty. Hotovo. :o)